Familierådgivning

Familierådgivning


Forældre har det aldrig bedre end det af deres børn, der har det dårligst

Forældre har det aldrig bedre end det af deres børn, der har det dårligstDet er ikke altid lige ud ad landevejen at få familielivet til at gå op.

Familielivet er under påvirkning af mange faktorer. Både de ydre, som skole, arbejde, fritidsaktiviteter, venner, familie mv.

 

Men også andre, knap så håndgribelige faktorer har mindst ligeså stor indflydelse på familiens trivsel: Det kan både være helbred, økonomi, hverdagsstrukturer, kultur og familiemønstre mv.

Og det er ikke alle problemer, man kan løse selv. Heller ikke altid med hjælp fra familien og vennerne. Somme tider er det faktisk rarest at tale med nogen, som ikke er så tæt på en.

 

Emnerne, som vi taler om i familierådgivning, formuleres af dig/jer selv.

 

Der kan være mange temaer, fx: Kærlighed og omsorg, forældre- og voksenroller, sygdom og død, konflikter mellem teenagere og forældre, skoleproblemer, opdragelse og ansvar.

Familiens problemer & udfordringer

Hverdagen kan være stressende i børnefamilier. Der er mange forventninger at forholde sig til, og selv hvis alt kører snorlige, kan det være udfordrende.


Men kommer der noget uventet ind fra sidelinien - sygdom, mobning, ensomhed, forkerthedsfølelse mv - kan det føles ekstra svært, ja, endda uoverstigeligt at navigere i.


Hvordan hjælper vi vores børn bedst i trivsel. Hvordan hjælper vi dem til at få et godt selvværd - og hvad skal vi helt undgå?

Hvordan finder vi vores eget ståsted i forældrerollen? Hvad kan I umiddelbart gøre, for at lette hverdagen? Hvor kan I finde overskud til nærvær?


Hvordan får I vendt livet i jeres familie, så I får energi fremfor at føle jer drænede?


Livet er nu!


Hvad er familierådgivning?

AULA og lignende systemer kan virke meget overvældende for mange.


Mængden af beskeder og informationer kan stresse - og det kan være svært at navigere i at få prioriteret.


Får du oveni købet beskeder om, at dit barn ikke trives, går og bøvler, kommer i konflikter mv. rammer det lige i hjertekuglen.


Jeg kan hjælpe dig med det hele - både de mere dagligdags udfordringer med prioriteringen - men også, når det føles som om, læsset er ved at tippe, og du ikke ved, hvad du skal gøre for at hjælpe dit barn bedst muligt.

Oprindelig familie - selvvalgt familie

I vores oprindelige familie har vi lært en bestemt måde give og modtage kærlighed på.


Det er ikke nødvendigvis den samme måde, der fungerer i den familie, vi selv vælger.


Kærlighed og omsorg skal kontinuerligt læres på ny - sammen med dem, vi holder af.


Se alle behandlingstyper