Familier med kronisk syge børn

Familier med kronisk syge børn


- vi kender den med iltmasken ...

Ingen, hverken drager eller fly, har nogensinde lettet i medvindNår man har indgribende sygdom inde på livet, ændres ens verdensbillede. Pludselig ser man sig selv leve i en parallelverden, som ofte ikke ligner eller er umiddelbart kompatibel med vennernes, jobbets og familiens.


Det er jeres nye normale liv. Det er anderledes end det normale liv, I levede før.


I begyndelsen handler det om at finde fodfæste og få familien til at trives i og med de nye vilkår.

Og det KAN lade sig gøre at finde roen og lykke igen.


Jeg er familierådgiver/-terapeut med indgående erfaring med familier med alvorligt og/eller kronisk syge børn.


Jeg hjælper jer med de vigtige ting som:

  • positiv hospitalisering – I har måske mange og lange indlæggelser foran jer. Hvordan kan den historie om jer gøres positiv?
  • hvordan griber I de raske søskende? – Pårørende børn bliver ofte glemt i systemet. Og mange af dem bliver mærket for livet. Jeg hjælper jer med at vende det.
  • jeg støtter jer i jeres overvejelser omkring familiens roller. Hvordan skal I navigere i dette setup, som I på ingen måde selv har valgt – eller ville vælge, hvis I fik valget?
  • en alvorlig diagnose kan udløse følelsen af at være i frit fald. Jeg holder jer i hånden – og hjælper jer med at lande på benene.

"Husk nu dig selv"

- messer omgivelserne ofte – men det kan synes som en umulighed for forældrene.


Rådgivning, samtaler og terapi kan være en ventil – og på sigt en gamechanger i jeres liv, således I får overskud til at leve jeres eget liv også – og ikke udelukkende identificere sig med rollen som forældre til et sygt barn.


”Tag iltmasken på først” – den vending kender alle forældre til ramte børn. Men det kan føles uoverstigeligt at finde overskuddet til at finde sin egen iltmaske, når ens barn er ramt af en alvorlig sygdom.


De stressorer, der rammer de pårørende, når et barn i familien rammes af alvorlig sygdom, er ofte de samme stressorer, der udløser traumatisk stress. Det gælder både voksne – men i særdeleshed også børnepårørende.


Jeg er selv mor til et barn med alvorlig kronisk sygdom. Jeg har danset kinddans med døden med mit barn i armene. Jeg forstår jer - og jeg kan hjælpe jer med at få næsen ovenvande - og få den iltmaske på, som synes så umulig at nå at få på plads. På den måde får I overskud til at være der for både jeres raske og syge børn.


Livet er nu!

TESTIMONIALS

"Jeg tror aldrig i de snart 11 år med min dejlige søn at føle mig så forstået som efter at have mødt dig".


Mor til alvorligt syg dreng

En højere skilsmisseprocent

Det er desværre kendsgerning, at mange flere forældre til kronisk syge børn bliver slidt ned og at skilsmisseprocenten er en del højere end i familier med raske børn.

Det kan dog forebygges af forældrene selv, på trods af, at de er hårdt belastede.


De skal blot have en håndsrækning.